Forum Movie Club Anime
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» Kaleido Star ep. 52 - OVA - v2
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyDum Ian 06, 2019 4:33 am Scris de Saturn19

» Kaleido Star ep. 51 - final
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyDum Ian 06, 2019 4:32 am Scris de Saturn19

» Kaleido Star ep. 45
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyDum Ian 06, 2019 4:25 am Scris de Saturn19

» Kaleido Star ep. 34
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyDum Ian 06, 2019 4:12 am Scris de Saturn19

» Flame of Recca ep. 3
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyDum Oct 14, 2018 7:20 pm Scris de Nadana

» Flame of Recca ep. 2
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyLun Sept 17, 2018 6:58 pm Scris de Nadana

» Pachet Inuyasha
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyVin Aug 31, 2018 11:24 pm Scris de Nadana

» Flame of Recca ep.1
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyVin Aug 31, 2018 11:19 pm Scris de Nadana

» Tsuki ga Kirei (Frumoasă ca luna) - info
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyVin Aug 31, 2018 7:10 am Scris de Admin

» Flame of Recca Info
Bleach - Povestea si Personajele - partea III EmptyVin Aug 31, 2018 12:01 am Scris de Nadana

Chat pentru cei fara cont pe Forum MCA

Îți place?

Partener si Prieten
FAST-ANIME ROMANIA
ManagerLeague - Manager de football online
Acesta este cel mai frumos și cel mai complet joc de manager fotbal online din câte am încercat sau jucat. În funcție de cât ești de bun manager, poți să joci și în Champions League. Dar până acolo e dum lung! Vino și alătură-te Ligii România. Avem nevoie de manageri ca să rămânem pe primul loc în lumea ManagerLeague. Mulțumesc tuturor celor care s-au înscris în această competiție online!
... Sau poți să citești mai multe aiciFootball Manager Online - ManagerLeague

Bleach - Povestea si Personajele - partea III

In jos

Bleach - Povestea si Personajele - partea III Empty Bleach - Povestea si Personajele - partea III

Mesaj Scris de Admin Vin Mar 24, 2017 8:11 pm

APROAPE TOTUL DESPRE QUINCY

Bleach - Povestea si Personajele - partea III QUINCY

۞ Quincy: - sunt un clan de oameni cu abilitatea de a percepe lumea spirituală care au luptat odată împotriva hollows, folosind arcuri din energie spirituală pentru a-i distruge. Spre deosebire de Shinigami, Quincy absorb și canalizează energia spirituală din împrejurimile lor pentru a lupta. O diferență majoră față de Shinigami este că tehnica de lupta a Quincy distruge complet sufletul unui hollow, acesta nemaiputând intra în Soul Society. Această metodă are tendinta de a zdruncina balanța universului, deoarece atunci când sufletele sunt distruse, numarul de suflete care ajung sau pleacă din Soul Society nu poate rămâne egal. Ca urmare a acestui lucru Shinigami au purtat o campanie de exterminare a Quincy cu 200 de ani înainte de povestea actuală. Cel puțin doi Quincy încă mai există: Uryū Ishida și tatăl lui, Ryūken Ishida.
Deși în manga Bleach, Quincy este scris folosind caractere kanji însemnând călugar al distrugerii (滅却師, mekkyakushi), se pronunță Quincy (クインシー, Kuinshī).

PREZENTARE GENERALA

Spre deosebire de shinigami, care folosesc sabii ca arme principale, arma unui Quincy este cel mai adesea un arc. Este construit din particule spirituale colectate din jurul lor, spre deosebire de shinigami, care se bazează pe propia energie spirituală. Flashback-uri din seria anime ne arată ca Quincy din vechime foloseau arcuri longbow și harbalete, trăgând cu săgeți spirituale din ele. Arcurile Quincy-lor sunt "summonate" folosind artifacte numite Cruci Quincy. Singura limită a abilităților unui Quincy de a crea și trage săgeți este propia stamină și abilitatea acestuia de a absorbi particule spirituale din mediul ambiant. Quincy posedă și alte unelte pentru ai ajuta în timpul unei lupte sau care le cresc puterea ori servesc ca arme secundare.
O altă diferentă majoră între shinigami și Quincy sunt metodele de luptă. Un shinigami purifică sufletul unui hollow, păstrând astfel balanța sufletelor între cele doua lumi, pe când Quincy distrug hollows, inclusiv sufletul acestuia. Astfel, balanța celor doua lumi începe să se încline spre o parte, punând în pericol ambele lumi. Acest pericol a dus la războiul dintre Quincy și shinigami, care s-a terminat cu victoria shinigami-lor și moartea multor Quincy. Clanul Quincy a fost apoi monitorizat multe decenii, pană când numărul lor incepand să scadă. Mai apoi Quincy au înaintat idee că deoarece încă făceau parte din lumea celor vii și erau încă destui de numeroși la acea vreme, că ar putea lua rolul de "first responders" la atacuri hollow, protejând oameni până când shinigami mai puțini numeroși ar putea trimite un reprezentant pentru a distruge hollow-ul. Îngreunați de recentul război, shinigami au refuzat să participe, optând să își aloce resursele limitate spre cele mai periculoase și curente atacuri ale hollows. Aceasta este cauza antipatiei față de shinigami a lui Uryū Ishida, colegul de clasă al lui Ichigo, el insăși un Quincy, al cărui bunic (ultimul suporter al planului Quincy-lor) a fost ucis de un grup de hollows înainte ca shinigami să poată ajunge.
Ultima diferentă dintre Quincy și shinigami este uniforma. Pe când shinigami poartă tradiționalele hakama, negre, Quincy poartă tunici cu guler înalt, albe. Acestea au o oarecare asemanare cu haine Mandarin-chinezești și cu haina cassock a preoților catolici . Aceasta le dă Quincy-lor un stil "străin" și "vestic" fața de cel al shinigami-lor. Un motif al Quincy-lor care continua să se repete este crucea, care apare frecvent pe uniformele și artefactele lor. Această cruce nu are aceiași formă între toți Quincy (ex. Uryū folosește o cruce Celtică, pe când Ryūken folosește una de forma unei pentagrame). Există și o cruce pe sașe direcții care apare pe spatele tunicii lui Uryū'. În biserica creștină din timpul erai romane, dar și la începutul Eviulului Mediu, crucea latina nu începuse încă să domine, și de aceea e posibil ca toate cele trei simboluri să fi fost utilizate. Acest lucru combinat cu atitudinea și scopul Quincy-lor, le dă acestora o asemanare cu cavaleri, sau, mai specific, cu cruciați. Deși diferențele dintre Quincy și shinigami în categoria costume și iconographie sunt minore față de diferențele între arme și ideologii, câteva coperți de capitole au exploatat contrastul negru/alb pentru a crea un motif Yin și Yang, precum în capitolul #189, "Resolve"

QUINCY CUNOSCUTI

Uryū Ishida (石田 雨竜, Ishida Uryū) Bleach - Povestea si Personajele - partea III 19.%2BIshida%2BUryu  = vezi DESCRIEREA PERSONAJELOR IMPORTANTE


Ryūken Ishida (石田 竜弦, Ishida Ryūken)  
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Ry%25C5%25ABken%2BIshida


Ryūken este fiul lui Sōken Ishida și tatăl lui Uryū Ishida. Director al Spitalului Karakura, este cunoscut drept ultimul Quincy, un statut contestat de fiul său. Este prezentat ca o persoana rece, orientată spre munca, înstrainata atât de tatăl său cât și fiul său. Ryūken detestă faptul că este un Quincy pe baza argumentului că nu îi ajută să traiască o viață adecvată, și ar prefera să se concentreze asupra salvării celor vii în loc de sufletele celor morți. Ajunge să declare că Quincy ar trebui să dispară odată ce generația lui Sōken s-ar stinge, îndemnândul pe Uryū să nu urmeze urmele bunicului său. Acest lucru îl face neobișnuit între personajele din Bleach ce percep lumea spirituală, care în general îi acordă o prioriate mai mare decât celei reale.
Destul de ciudat este faptul că, Ryūken împărtășește o relație cu Isshin Kurosaki asemănătoare cu cea a fiilor lor. El comentează asupra faptului că Isshin și-a recăpătat puterile atunci când acesta îl vizitează, și cei doi poartă o conversație asupra copiilor lor și stilurile lor de ai crește. Isshin remarcă faptul că Ryūken încă fumează, deși se află într-un spital. În acelaș timp Kisuke Urahara pare să îl cunoască pe Ryūken.
Deși Ryūken își batjocorește statusul de Quincy, el se îmbracă în alb și poartă o cravată albastră ce are un model cu cruci, o aluzie evidentă la crucea Quincy. În anime se poate observa că spitalul lui Ryūken este decorat cu multe cruci. Ryūken îl ajută pe Uryū să-și recapete puterile de Quincy pierdute cu condiția că acesta să nu se mai asocieze niciodată cu shinigami, chiar și dacă aceștia îi sunt prieteni.
Spre surprinderea lui Uryū, deși tatăl său pare neinteresat de clanul Quincy, Ryūken este extrem de puternic. Nivelul său de Quincy îl depăsește pe cel al fiului său, care e considerat un geniu de către Mayuri Kurotsuchi. Defapt, el poseda toate skill-urile și tehnicile cunoscute unui Quincy, moștenind puterea tatălui său și crucea Quincy a acestuia. Când apare prima oara ca combatant în timpul arcei Arrancar, Ryūken înfrange doi arrancari incompleți cu 3 săgeți: una pentru al salva pe Uryū, și câte una pentru a distruge câte un arrancar. Tot el a construit o camera secretă de antrenament sub Spitalul Karakura, care ascunde energia spirituală.
Ca toți Quincy, Ryūken folosește un arc drept armă. Spre deosebire de alți Quincy văzuți până acum, Ryūken e capabil de a schimba forma arcului după bunul plac și de a trage sageți multiple în acelaș timp. Totodată poate lansa atacuri cu o viteza mare cu o singură mână. Arcul său este alb, și nu albastru. În anime, acesta are o înfățișare mai metalica și este mai solid, față de majoritetea arcurilor Quincy. Ryūken folosește o pentagrama pentru ași crea arcul, deși artefactul înca poartă denumirea de Cruce Quincy (滅却十字, mekkyaku jūji).


Sōken Ishida (石田 宗弦, Ishida Sōken)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III S%25C5%258Dken%2BIshida [Decedat]
Mentor atât pentru fiul său, Ryūken, cât și pentru nepotului său, Uryū, Sōken (născut pe 22 Martie) a fost un bătrân amabil pe care Uryū la admirat. El a susținut o variantă neobișnuită de filosofie Quincy pledând cooperarea cu shinigami, cu scopul ca Quincy să opereze ca "first-response", apărând oameni până când shinigami ar fi ajuns. Sōken a fost ucis de un grup de hollows cât timp forțele shinigami au fost ținute în rezervă de către Mayuri Kurotsuchi care vroai sufletul lui Sōken pentru cercetarile sale. Moartea sa este motivul principal pentru care Uryū urăște shinigami, deși odată ce a aflat adevărul ura lui Uryū s-a îndreptat mai puțin spre shinigami și mai mult spre Mayuri.

STIL DE LUPTĂ

Spre deosebire de shinigami, care își folosesc propia putere spirituală pentru a lupta, Quincy își alimentează abilitățile absorbind energie spirituală din mediul înconjurator. Ei absorb energie spirituală din atmosferă, fiindu-le mult mai ușor să colecteze energie atunci când se afla într-un mediu cu o concetrație mare de particule spirituale, precum Soul Society și Hueco Mundo. Pentru un Quincy suficient de puternic, nu există nici o diferență între particule spirituale și energie spirituală ca sursă pentru puterea sa. Quincy pot folosi energia pe care o adună, sau pot folosi tuburi argintii umplute cu energie spirituală (gintō), pentru a efectua tehnici ofensive, de suport, și defensive, similare cu kidō-ul shinigami-lor.


Bleach - Povestea si Personajele - partea III Uryu-Ishida-uryu-ishida


Puterea unui Quincy poate fi crescută semnificativ folosind mănușa sanrei (散霊, sanrei). Un Quincy fiind nevoit să se antreneze intens timp de o săptămână pentru a putea folosi mănușa. Mănușa funționează prin respingerea particulelor spirituale, făcând ca un Quincy să-și poată summona mult mai greu arcul. Orice Quincy reușește șă-și folosească cu succes puterile în timp ce poartă mănușa poate astfel să atingă nivele mai mari de putere. Acest antrenament stă și la baza formei finale Quincy.
Un Quincy ce poartă manușa sanrei o poate scoate într-o situație disperată, intrând într-o stare cunoscută ca Forma Finală Quincy sau Letz Stile (最終形態(レットシュティール), Retto Shutīru, German pentru "stil final," Japanez pentru "formă finală"). Renunțând la repulsia artificială a energiei spirituale pe care manușa o acordă, un Quincy va simți o crește abruptă în putere, odată cu o schimbare a înfațișării. Cât timp un Quincy este în această formă, el va absorbi energia din jurul său la o viteză atat de alarmantă încât va începe să dezintegreze obiecte spirituale din împrejurimea sa. În această stare, un Quincy este capabil să lupte cu o viteză și o putere fizică extremă, fii capabil să învingă un căpitan shinigamide nivel mediu. Totuși, forma finală este o sabie cu două tăișuri, deoarece nici un corp uman nu poate face față la puterea imensă care vine cu ea. După o perioadă scurtă de folosire, corpul unui Quincy se va auto-izola de energia spirituală în scopul auto-conservării, răpindui Quincy-ului puterile. Forma finală este considerată o ultimă soluție deoarece deși e posibil pentru Quincy să-și recapete puterile mai târziu, procesul este extrem de periculos.
Singura modalitate pentru un Quincy de ași recăpăta puterile după folosirea formei finale este de a se auto-istovi atât mental cât și fizic, și apoi de a fi lovit la exact 19 mm în dreapta inimii cu o sageată spirituală. După aceasta, o cicatrice în formă de pentagramă va apărea în locul inpactului, puterile fiindu-i returnate.

Unelte Quincy

Quincy posedă numeroase artefacte și echipamente care îi ajută în moduri diferite. Mai jos sunt cele care au apărut în manga si anime:
Momeală pentru Hollow — Aceasta este cel mai mic articol, de forma unei monede ce atrage hollows atunci când este zdrobit. Când este folosita de Uryū, momeala, în combinație cu imensa "presiune" spirituală a lui Ichigo, a fost capabilă să atragă un gillian din clasa menos din Hueco Mundo.

Bratara Quincy (装身具, sōshingu) Bleach - Povestea si Personajele - partea III S%25C5%258Dshingu
— Introdusă în Bount arc al anime-ului, Brățara Quincy este un artefact destinat reproducerii puterilor naturale ale unui Quincy. Funcționează prin atragerea particulelor spirituale din mediu, ca și un Quincy. Poate fi folosită util doar de cei ce sunt deja adepți la formarea și controlul particulelor spirituale. Când este activat, el formează un arc metalic pe mâna utilizatorului și îi dă acestuia și o înfățisare potrivită unui Quincy. Brațara este un dispozitiv delicat și instabil, care eventual se va distruge dacă este folosit prea mult. Arcul creat are imensul dezavantaj că săgețile au traiectorii eratice , uneori ocolind tința. Și mai mult, dacă arcul trage când dispozitivul este la puterea sa maximă, el ar putea exploda, omorând utilizatorul și distrugând orice din imediata apropiere. Uryū a fost capabil să treacă peste majoriatea acestor probleme folosind arcul pentru ași utiliza propiile puteri suprimate, în loc să se bazeze pe arc să atragă particule spirituale pentru el.


Quincy cross (滅却十字, mekkyaku jūji)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Mekkyaku%2Bj%25C5%25ABji
— Echipament standard pentru orice Quincy, Cucea Quincy are rolul de focar pentru un arc Quincy. Crucea nu este mereu de forma unei cruci, crucea lui Ryūken fiind o pentagramă.


Sanrei glove (散霊手套, sanrei shutō)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Sanrei%2Bshut%25C5%258D
— Mănușa sanrei este un puternic artefact Quincy care poate crește exponențial puterea unui Quincy, dar necesită un antrenament periculos și extenuant de rezistență (purtând-o timp de o sapt, timp în care se trage continuu săgeți spirituale) pentru a o stăpâni. Mănușa funționează împrăștiind particulele spirituale din imediata apropiere, făcând mai grea materializarea unui arc. Dacă un Quincy poate crea un arc și îl poate folosi pentru durata necesară de timp, ei vor suferi o creștere majoră de putere. Când este îndepartată, mănusa, eliberează întreaga putere spirituală a utilizatorului - transformându-i într-o ființă cu puteri nemăsurabile, și apoi forțând puterile acestuia sp se consume complet.


Seele Schneider (魂を切り裂くもの(ゼーレシュナイダー), Zēre Shunaidā, German și Japonez pentru "taietor de suflete")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Seele%2BSchneider

— Seele Schneider este o săgeată subțire de forma unei săbii. Este mult mai lungă decât o sageată standard și funcționează asemănător cu un fierăstrău mecanic: particulele spirituale ale sabiei vibrează la o frecventa ultra-rapidă, dezlegând legăturile dintre molecule ale oricarui material spiritual pe care îl taie, utilizatorul Quincy fiind liber să absoarbă particulele spirituale eliberate. Uryū folosește un Seele Schneiders furat dintr-un depozit secret din Spitalul Karakura.


Tuburi de argint (銀筒, gintō)
— Tuburile de argint sunt capsule mici, umplute cu lichid care stocheaza energie spirituala, si care sunt utilizate de către Quincy pentru a realiza vrăji în acelaș mod în care shinigami folosesc kidō. Ca și kidō, acestea sunt activate prin strigarea unor comenzi, dar nu necesitș energia utilizatorului pentru a le folosi.


Soul-synthesized silver (霊化銀, reika gin)
— Soul-synthesized silver a fost folosit de către Ryūken Ishida pentru a construi camera secretă în care se antreneaza Uryū.


Soul-synthesized glass (霊化硝子, reika gurasu)
— Ca și soul-synthesized silver, soul-synthesized glass a fost folosită pentru construcția camerei de antrenament de sub Spitalul Karakura.

Tehnici cu tuburi de argint

Bleach - Povestea si Personajele - partea III Tehnici%2Bquinshi

O listă de tehnici care utilizează tuburi de argint (gintō):

Heizen (聖噬(ハイゼン), haizen, German pentru "hot", Japonez for "holy bite")
— Această tehnică folosește patru tuburi pentru a crea o rază de energie, transparentă și dreptunghiulară, care poate "trece" prin inamic.

Gritz (五架縛(グリッツ), gurittsu, Japanez pentru "five-rack binds")
— Această tehnică creează simbolul unei pentagrame de mărimea unui om care se înfășoară în jurul țintei.

Wolke (緑杯(ヴォルコール), vorukōru, German pentru "nor," Japonez pentru "green goblet")
— Această tehnică folosește tuburi de argint pentru a crea o explozie. Deși nu este recomandat a fi folosit astfel, Uryū o folosește pentru a amortiza impactul unei caderi.

Sprenger (破芒陣(シュプレンガー), shupurengā, German pentru "detonator," Japonez pentru "ripping grass formation")
— Această tehnică folosește cinci Seele Schneiders pentru a crea un sigiliu de forma unei pentagrame, care odată activat produce o explozie masivă între granițele sale. Seele Schneiders funcționează ca acumulatori, adunând cantinatea necesară de particule spirituale pentru a crea explozia. Lichidul din interiorul gintō are rolul de detonator. Pregătirile pentru tehnică combinate cu timpul de încarcăre pentru Seele Schneiders face ca folosirea tehnicii în lupta sa fie nepractică dacă utilizatorul nu reușește să tragă de timp.

Tehnici Quincy

Pe lângă arc, Quincy folosesc și un număr de tehnici speciale pentru a obține un avantaj în luptă:

Hirenkyaku (飛廉脚, Hirenkyaku "flying screen step/god step", "flying bamboo-blind leg")
— Împreună cu pași flash ai shinigami-lor și cu sonido al arrancar-rilor, hirenkyaku îi permite utilizatorului să se miște foarte rapid pe distanțe scurte; potrivit lui Uryū Ishida este mai rapid decât pașii flash, deși viteza superioara a lui Mayuri Kurotsuchi sugerează că aceasta este o generalizare. Pentru a executa această tehnică, utilizatorul colectează particule spirituale sub tălpile picioarelor și "călătorește" pe aceastea până la destinația dorită. Ca și abilitatea de a "merge pe aer" etalată de majoriatea arrancar-rilor și shinigami-lor, poate fi folosită pentru a levita sau zbura pe distanțe mari. Mayuri îl complimentează pe Uryū deoarece este capabil să utilizeze această tehnică la o vârstă atat de fragedă, sugerând că e dificil de învățat.

Ransōtengai (乱装天傀, Ransōtengai "heavenly wild puppet suit", "disheveled paradise puppet")
— Ransōtengai este o tehnică de nivel înalt care îi permite utilizatorului să-și controleze parți ale corpului folosind sfori controlate de propiul creier. Folosind această tehnică, utilizatorul își poate controla corpul asemenea unui păpușar, permițând-ui sp se miște liber în ciuda paraliziei , membrelor rupte, sau oricărei alte forțe care l-ar imobiliza. Original creată pentru a permite Quincy-lor bătrâni să lupte cu succes, este destul de rară ca Mayuri să nu fi întâlnit un Quincy (din 2661 pe care i-a examinat sau studiat) care să o folosească înafara lui Uryū.

APROAPE TOTUL DESPRE HOLLOW SI ARRANCAR
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Arancar

۞ Hollows: Hollows sunt principalii antagoniști din Bleach. Ei sunt spirite malefice ce trăiesc în Hueco Mundo dar călătoresc în lumea celor oamenilor pentru a se hrăni cu sufletele celor vii și celor morți. Ca și Shinigami, hollows sunt facuți din materie spirituală și nu pot fi detectați de către oamenii normali. Procesul prin care un plus se transformă în hollow durează câteva luni(chiar mai mult), depinzând de lungimea Chain of Destiny (因果の鎖, inga no kusari, Chain of Fate, Lanț al Destinului), care iese din centrul pieptului acestuia. Când lanțul dispare cu totul, sufletul este transformat într-o formă unică, monstruoasă cu o vagă mască de schelet și o mare gaură unde lanțul a fost odată conectat. Deși majoritatea hollows pot fi învinși de un shinigami de putere medie, sunt unii care îi întrec în putere și pe cei mai puternici shinigami. Toți hollows poartă o masca alba, dar un grup mic de hollows le-au spart, devenind Arrancar. Spărgând maștile, acești hollows redobândesc rațiunea, obtinând uneori și forma humanoidă, și acces la puteri de shinigami.

FORME ALE ZANPAKUTO  LA ARRANCARI = Resurrección
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Arrancar%2Bzampatou%2BResurrecci%25C3%25B3n

Arrancari, care sunt hollows ce și-au scos maștile și au câștigat puteri de shinigami, au un zanpakutō și pot executa ceva similar cu eliberarea unui zanpakutō, făcută de un shinigami, denumit resurrección (Spaniol pentru reînviere). Spre deosebire de zanpakutō-ul shinigamilor, zanpakutō-ul unui arrancar este defapt puterea unui hollow sigilată în forma unei sabii. Eliberându-și zanpakutō-ul în aceiași manieră ca un shinigami, un arrancar își eliberează puterile de hollow.
Deoarece puterea lor este sigilată în zanpakutō, eliberarea unui arrancar îi va transforma de obicei unele parți sau tot corpul, în ceva asemănător formei unui hollow, permițându-i să își folosească abilitățile liber. Această formă reflectă de obicei cum arătă arrancar-ul când era un hollow, deși se întâlnesc unele variații. Arrancarii normal se reîntorc la forma lor umană numai după ce își resigilează puterile de hollow; făcând acest lucru fără resigilare, deși posibil, este o schimbare permanentă comparabilă cu amputarea unui membru. Motivul pentru care arrancarii trec prin chinul de a-și resigila puterile este acela că le permite să mențină formă umană, conservându-și astfel puterile când sunt inactivi.


-LISTA ZANPAKUTO-URILOR DUPA PERSONAJE- -ARRANCAR-

Yammy Llargo - Espada nr. o (Fost Nr. 10)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Yammy%2BLlargo


Nume: Ira (憤獣 (イーラ), Īra; Spanoil pentru "Anger", Japonez prntru "Angry Beast")
Resurrección: Zanpakutō-ul explodeaza si elibereaza o imensa putere spirituala iar Yammy creste la o dimensiune monstruoasa. Se elibereaza la comanda "Be enraged" (ブチ切れろ, buchikirero)

Abilitati: Yammy poseda puteri supraomeneşti de un nivel mare incat acţiunile sale duc la distrugerea. Deşi nu a arătat nici o tehnică impresionanta, Yammy se bazează în întregime pe un stil de luptă brutal. Nu isi foloseste niciodata zanpakutō-ul în luptă.


Coyote Starrk - Espada nr. 1
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Coyote%2BStarrk%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B1

Nume: Los Lobos (群狼 (ロスロボス), Rosu Robosu; Spaniol pentru "The Wolves," Japonez pentru "Wolf Pack")
Resurrección: Los Lobos se elibereaza la comanda: "Kick About" (蹴散らせ, kechirase;). Cand zanpakutō-ul este eliberat apar doua pistoala de aceeasi lungime. Aceste pistoale sunt de fapt Lilynette.
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Los%2BLobos%2B2Bleach - Povestea si Personajele - partea III Los%2BLobos

Abilitati: Starrk este capabil de a convoca o haită de lupi gri aparent. Lupii sunt controlati verbal de Starrk. Ele sunt capabile de distrugeri masive, ca atunci când unul a explodat si a distrus o mare suprafaţă a oraşului Karakura.


Baraggan Luisenbarn - Espada nr. 2
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Baraggan%2BLuisenbarn%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B2

Nume: Arrogante (髑髏大帝 (アロガンテ), arogante; Spaniol pentru "Arrogant," Japonez pentru "Great Skull Emperor")
Resurrección: In forma sa eliberata, Baraggan se transforma intr-un skeleton. Se elibereaza la comanda: Rot (朽ちろ, kuchiro)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Arrogante%2B2

Abilitati: Baraggan este capabil să imbatraneasca pe oricine şi fiecare obiect din jurul lui, chiar si cladirile incep sa se deterioreze prin simpla lui prezenţa.


Tia Haribel - Espada nr. 3
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Tia%2BHaribel%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B3

Nume: Tiburón (皇鮫后 (ティブロン), Tiburon; Spaniol pentru "Shark", Japonez pentru "Imperial Shark Empress")
Resurrección: In forma sa eliberata ea poate manipula apa. Totodata îi dispar hainele si tatuajul. Se elibereaza la comanda: "Destroy" (討て, Ute).
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Tia%2BHaribel%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B3%2B2

Abilitati: Viteza colosala; manipularea apei.


Neliel Tu Oderschvank - Fost Espada nr. 3
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Neliel%2BTu%2BOderschvank%2B-%2BFost%2BEspada%2Bnr.%2B3

Nume: Gamuza (羚騎士,  "Antelope Knight", Spaniol pentru chamois)
Resurrección: Nel se transformă într-un centaur în timp ce sabia ei devine o lance cu două tăișuri. Totodată, coarnele măștii ei devin puțin mai lungi. Este activată prin comanda "declare" (謳え, utae).
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Gamuza

Abilități: Atacul principal al lui Nel este Lanzador Verde (Spaniol pentru "green thrower" or "green spearman", in Română "aruncatorul verde"), ea azvârlindu-și lancea cu o viteză mare și cu o forță rotativă spre inamici ei, transformând arma într-o bormașină.


Ulquiorra Cifer - Espada nr. 4
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Ulquiorra%2BCifer%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B4

Nume: Murciélago (黒翼大魔 (ムルシエラゴ), Murushierago; Spaniol pentru "Bat", Japonez pentru "Black-Winged Great Demon"; Liliac).
Resurrección: El dezlănţuie o explozie neagra (cu contur verde) de energie spirituală care pluteste în jurul lui ca o ploaie verde. În starea asta, Ulquiorra devine LILIAC. În timp ce se afla în această formă îi apar pe spate aripi negre de liliac, părul devine mai lung şi ravasit şi rămâne de masca lui Hollow îi ramane pe vârful capului, cu două coarne mari.
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Ulquiorra%2BCifer%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B4%2B2

Abilitati: In aceasta forma el câştiga abilităţi fizice şi mai mari. Ulquiorra  are capacitatea unica de a trece la o a doua forma, numita Resurrección Segunda Etapa.


Nnoitra Jiruga - Espada nr. 5
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Nnoitra%2BJiruga%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B5

Nume: Santa Teresa (聖哭螳螂, termen Spaniol pentru "Mantis religiosa," Japanez pentru "sacred crying mantis", în Română "călugăriță plângătore sacră")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Nnoitra%2BJiruga%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B5%2B2

Resurrección: Nnoitra obține două brațe în plus aranjate orizontal de la umeri săi, și mai poate produce încă două brațe dacă este necesar. Lama zanpakutō-ului său se schimbă, luând forma brațelor (asemănătoare unei coase) unei calugărițe, și apoi se desparte în patru săbii identice pentru fiecare dintre brațele lui. Masca sa de hollow se schimbă și ea, arătând de parcă a fost ruptă și conținând dinți zimțați. Totodată îi crește și o pereche de coarne, unul mai lung decât celălalt, curbate în așa fel încât seamănă cu o semilună. Este activat de comanda "pray" (祈れ, inore).
Abilități: Vindecare accelerată.


Grimmjow Jeagerjaques - Espada nr. 6
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Grimmjow%2BJeagerjaques%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B6

Nume: Pantera (豹王,"Panther King", Spaniol pentru Panteră)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Grimmjow%2BJeagerjaques%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B6%2B2

Resurrección: Aspecutul lui Grimmjow devine asemănător cu cel al unei feline, luând trăsături distinctive precum dinți zimțați, o coadă, și labe la picioare. Hainele sale se schimbă și ele, pentru a se potrivi cu forma sa originală de hollow. Părul său devine mai lung, și marcajele de sub ochi se măresc, ajungând până la vârful urechilor. Masca sub forma de maxilar dispare, fiind înlocuită de o coroană situată un pic deasupra frunții. Eliberarea lui Grimmjow este activată prin comanda "grind" (軋れ, kishire).
Abilități: Această forma îi crește drastic viteza lui Grimmjow, dându-i și agilitatea unui animal. Odată transformat, este capabil să ragă, creind puternice unde de șoc în aer. În plus, poate să tragă cu proiectile asemănătoare unor săgeți din antebraț, si poate crea gheare de energie din vârful degetelor denumite desgarrón (Spaniol pentru "tear", în Română "sfâșâie").


Luppi - Fost Espada nr. 6
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Luppi%2B-%2BFost%2BEspada%2Bnr.%2B6

Nume: Trepadora (蔦嬢, "Ivy Girl")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Trepadora

Resurrección: Opt cârcei cresc dintr-o carapace așezată pe spatele lui Luppi, pe care Luppi le poate controla. Masca sa se mută de pe marginea capului său formând o cască. Este activat de comanda "strangle" (縊れ, kubire).
Abilități: Tentaculele lui Luppi pot fi folosite în diferite modalități. Pot fi folosite pentru a dezlănțui lovituri zdrobitoare sau pentru a strânge inamici, din capătul acestora putând crește și un număr de țepi ascuțiți. Carapacea poate fi rotită, rotind și tentaculele, asemănător paletelor unui elicopter.


Zommari Leroux - Espada nr. 7
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Zommari%2BLeroux%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B7

Nume: Brujería (呪眼僧伽 Spaniol pentru "Vrăjitorie")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Zommari%2BLeroux%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B7%2B2

Resurrección: Zommari este acoperit de 48 de ochi aranjați în jurul secțiunii mijlocii. Picioarele sunt înlocuite de o structură asemănătoare unui dovleac înconjurat de fațe ciclopice. Este activată de comanda "suppress" (鎮まれ, shizumare).
Abilități: După eliberarea zanpakutō-ului, Zommari obține o abilitate numită amor (Spaniol pentru "iubire"), care poate fi folosită pentru a controla orice ochi săi văd, marcând obiectul controlat cu un semn ce arată ca un soare. Partea sa înferioară poate, totodată, să îi acopere întreg corpul, servind ca un fel de defensivă.


Szayel Aporro Granz - Espada nr. 8
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Szayel%2BAporro%2BGranz%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B8

Nume: Fornicarás (邪淫妃,  Spaniol pentru voi păcătui trupește)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Szayel%2BAporro%2BGranz%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B8%2B2

Resurrección: Două perechi de structuri asemănătoare cu aripi apar pe spatele lui Szayel și o mulțime de tentacule cresc din partea inferioară a corpului acestuia. Tentaculele se pot retrage pentru ai permite să meargă liber. Ochelari săi se extind pentru a forma o tiară și mai obține un set de marcaje ciudate sub ochiul său stâng. Fornicarás este activată de comanda "sip" (啜れ, susure).
Abilități: După eliberarea zanpakutō-ului, Szayel Aporro poate crea o cantitate mare de lichid negru pe care îl pulverizează. Orice organism viu atins de lichid este clonat. Înfăsurându-și inamicul în una dintre aripi, el poate creea o păpușă a acestuia, asemănătoare unei păpușe voodoo, pe care o folosește pentru ași răni inamicul; efectul se limitează la vătămarea organelor interne și tăieturi externe superficiale. Dacă este rănit grav, Aporro poate să se refacă implantând un ou în interiorul inamicului său, oul devorându-le organele interne după care crește într-un nou Szayel, într-un timp foarte scurt.


Aaroniero Arruruerie - Espada nr. 9
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Aaroniero%2BArruruerie%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B9

Nume: Glotonería (喰虚, "Eating Hollow", Spaniol pentru Lăcomie)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Aaroniero%2BArruruerie%2B-%2BEspada%2Bnr.%2B9%2B2

Resurrección: Partea inferioara a corpului lui Aaronierose se schimbă într-o caracatiță imensă cu multe guri enorme pe corpul său. Este activat de comanda "devour" (喰い尽くせ, kuitsukuse).
Abilități: Odată ce Aaroniero își eliberează zanpakutō-ul, el poate folosi toate puterile hollow-urilor pe care i-a consumat în acelaș timp, iar tentaculele sunt folosite pentru atacuri melee.


Shawlong Koufang - Arrancar nr. 11
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Shawlong%2BKoufang%2B-%2BArrancar%2Bnr.%2B11

Nume: Tijereta (五鋏蟲, Spaniol pentru urechelniță)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Shawlong%2BKoufang%2B-%2BArrancar%2Bnr.%2B11%2B2

Resurrección: Partea superioară a corpului lui Shawlong este acoperită de o armură insectoidă, care se termină cu gheare foarte lungi la mâini. O coadă ce se termina cu o structură asemănătoare unei foarfece crește puțin mai jos de gâtul său. Masca sa se extinde pe partea stângă a feței sale. Este activat de comanda "snip" (截て, tate).
Abilități: Ghearele lui Shawlong sunt folosite pentru atacuri melee.


Edrad Liones - Arrancar nr. 13
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Edrad%2BLiones%2B-%2BArrancar%2Bnr.%2B13

Nume: Volcanica (火山獣, "Volcanic Beast", Spaniol pentru "Vulcanic").
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Edrad%2BLiones%2B-%2BArrancar%2Bnr.%2B13%2B2

Resurrección: Brațele lui Edrad se măresc și sunt acoperite de armură. O gură de evacuare apare pe fiecare din umerii săi. Masca sa dispare cu totul. Este activat de comanda "awake" (起きろ, okiro); in tankōbon, aceasta este schimbată în "conflagrate" (熾きろ, okiro).
Abilități: Edrad poate lansa atacuri pe baza de foc din pumni, care îi înconjoara pe inamici.


Yylfordt Granz - Arrancar nr. 15
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Yylfordt%2BGranz%2B-%2BArrancar%2Bnr.%2B15

Nume: Del Toro (蒼角王子, "Pale Horn Prince", Spaniol pentru "de pe taur")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Yylfordt%2BGranz%2B-%2BArrancar%2Bnr.%2B15%2B2

Resurrección: Partea superioară a corpului lui Yylfordt este acoperită de armura, transformându-l într-o creatură ce se aseamană cu un taur cu coarne lungi. Chiar și merge în patru picioare. Este activat de comanda "gore" (突き砕け, tsukikudake).
Abilități: Yylfordt își folosește coarnele ca principală modalitate de atac, atacurile sale comparându-se cu cele ale unui taur.


Dordonii Alessandro Del Socacchio - Arrancar nr. 103
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Dordonii%2BAlessandro%2BDel%2BSocacchio

Nume: Giralda (暴風男爵, "Windstorm Baron", Spaniol pentru Giralda)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Dordonii%2BAlessandro%2BDel%2BSocacchio%2B2

Resurrección: Lui Dordonii îi cresc coarne mari pe umeri și o armură pe picioare, care odată ajunsă la talie se termină în alte două coarne. Două cicloane enorme apar din armura de pe picioarele lui Dordonii, permițându-i să leviteze. Este activat de comanda "whirl" (旋れ, maware).
Abilități: Dordonii poate controla două bestii din vânt cu capete de păsări, care sunt create din cicloanele de la picioare.


Cirucci Thunderwitch - Arrancar nr. 105
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Cirucci%2BThunderwitch

Nume: Golondrina (車輪鉄燕,"Wheel Iron Swallow", Spaniol pentru rândunică)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Cirucci%2BThunderwitch%2B2

Resurrección: Lui Cirucci îi cresc aripi enorme cu lame în loc de pene. Brațele ei se lungesc și degetele devin gheare ascuțite. Masca crește, prin 'pene' pe spate, terminându-se cu două structuri din pene ce cresc la picioare. Este activată de comanda "rip off" (掻っ切れ, kakkire).
Abilități: Aripile lui Cirucci pot fi folosite drept proiectile care se reîntorc la ea după folosire. Forma de după eliberare consumă o cantitate foarte mare de energie spirituală, dar Cirucci poate renunța la aripi și gheare pentru a acoli acest dezavantaj, concentrându-și energia în mască. Totuși, această schimbare este permanentă.


Gantenbainne Mosqueda - Arrancar nr. 107
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Gantenbainne%2BMosqueda

Nume: Dragra (龍拳,"Dragon Fist" = "Pumnul Dragonului")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Gantenbainne%2BMosqueda%2B2

Resurrección: Gantenbainne obține o armură din placi, sub formă de domuri, peste brațe și spate, terminându-se într-o coadă, dându-i înfășișarea unui armadillo. Pumnalele se aseamănă cu niște dragoni.
Abilități: Coada lui Gantenbainne emite energie pe care el o adună în pumnale și o lansează înainte printr-un atac, cu aspectul unui cap de dragon, tehnică denumită Dios, Ruego Nos Perdóne (主よ我等を許し給え).


Tesra Lindocruz- Arrancar cu nr. 50
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Tesra%2BLindocruz

Nume: Verruga (牙鎧士, Tusk Armored Samurai, Spaniol pentru mistreț)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Tesra%2BLindocruz%2B2

Resurrección: Tesra devine o creatură ce se aseamană cu un mistreț Masca sa crește și îi acoperă toată fața, producând și o pereche de colți. Părul său crește într-o coamă. Este activat de fraza "strike down".
Abilităși: Puterea fizică a lui Tesla este vast marită, permițându-i să rupă oase cu usurință.


Patros - Arrancar cu nr. necunoscut
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Patros

Nume: Jerifalte (ヘリファルテ, Spaniol pentru "șef")
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Patros%2B2

Resurrección: Patros ia o formă asemănătoare unui tanc, cu două mâini asemănătoare unor săbii pe care le folosește pentru a ataca. Este activat de comanda "pollute" (汚れよ, kegareyo).
Abilități: Brațul drept al lui Patros poate fi folosit pentru a lansa atacuri energetice, în timp ce brațul stâng lansează un atac pe o zona mai largă, prin comanda "split open" (弾けろ, hajikero).

CATE CEVA DESPRE VIZARD
Bleach - Povestea si Personajele - partea III VIZARD


۞ Vizard-ii: (sau viazard-ii) sunt exact opusul arrancar-ilor; sunt shinigami care si-au dezvoltat un hollow in interior pentru a-i obtine puterile si ale caror puteri de shinigami raman dominante. Pentru a realiza asta, trebuie ca intr-un anumit moment sa se lupte cu hollow-ul lor interior si pe urma sa pastreze controlul asupra lui. Din moment ce au fost original shinigami, par la fel ca ceilalti oameni, dar isi pot convoca masca dupa propria dorinta. Poarta zanpakuto-uri, dar au tendinta sa isi foloseasca mai mult puterile de hollow in dauna celor de shinigami. Cand foloseste puterile de hollow, vizard-ul trebuie sa aiba masca pusa, iar albul ochilor devine negru si irisul auriu. Nu au gaura unui hollow in corpul lor care sa indice ca nu au suflet sau ca nu se pot controla. Cand poarta mastile, ei detin in totalitate controlul, dar au o limita de timp in care isi pot folosi masca. Limita variaza de la vizard la vizard. Societatea Sufletelor considera vizard-ii criminali pentru ca au incalcat ultima regula de obtine puteri de hollow. Nici un hollow nu ar accepta un vizard, pentru ca acestia au fost shinigami, inamicii hollow-ilor. De aceea se presupune ca Vizard-ii nu se aliaza cu niciuna dintre parti.
Vizard Gear - Zanpakuto ( Soul Cutter) - Zanpakuto-ul unui Vaizard in principiu pare a fii la  fel cu zanpakuto-ul unui shinigami, avand in vedere ca Ichigo este tehnic un vaizard ceea ce sugereaza ca acestia pot folosii release-uri cat si abilitatie zanpakuto-urilor, bankai si altele.
- Hollow Mask - Masca unui Vaizard este ceea care le ofera capacitatea de a folosii abilitatile de hollow. in timpul luptei, Vaizarzi isi convoaca mastile de hollow si puterile de hollow pentru a-si marii puterile de shinigami, aceasta oferindu-le o crestere masiva a fortei, vitezei, staminei si a andurantei. De asemenea pot folosii si o serie din puterile mai comune de hollow, precum Cero. Ranile pe care le-au primit pana in acel punct pot fii usor ignorate in timpul purtarii masti de hollow.

CATE CEVA DESPRE PERSONAJELE VIZARD
Bleach - Povestea si Personajele - partea III VIZARD%2B2

Shinji Hirako (平子 真子, Hirako Shinji)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Forumgratuit

- este un recrutor şi liderul de facto al Vizard şi a fost căpitan al Diviziei 5 din Gotei 13.

Love Aikawa
(愛川 羅武 or ラブ, Aikawa Rabu) (porecla: ラヴ Ravu)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Love%2BAikawa

-a fost capitanul Diviziei 7 din Gotei 13.

Mashiro Kuna (久南 白, Kuna Mashiro)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Mashiro%2BKuna

-este fostul locotenent al Diviziei 9 sub comanda Capitanului  Muguruma, şi în prezent este membru al Visard.

Kensei Muguruma (六車 拳西, Muguruma Kensei)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Kensei%2BMuguruma

-a fost Capitanul Diviziei 9 din Gotei 13 si a avut-o ca locotenent pe Mashiro Kuna. Acum este membu Vizard.

Rōjūrō Ōtoribashi (鳳橋 楼十郎, Ōtoribashi Rōjūrō)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III R%25C5%258Dj%25C5%25ABr%25C5%258D%2B%25C5%258Ctoribashi

-i se  mai spune si Rose (ローズ, Rōzu) si a fost Capitanul Diviziei 3 din Gotei 13. Este membru Vizard.

Hiyori Sarugaki (猿柿 ひよ里, Sarugaki Hiyori)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Hiyori%2BSarugaki

-a fost locotenent in cadrul Diviziei 12 sub comanda capitanilor Kirio Hikifune şi Urahara Kisuke şi în prezent este membru Visard.

Hachigen Ushōda (有昭田 鉢玄, Ushōda Hachigen)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Hachigen%2BUsh%25C5%258Dda

-a fost locotenent in Corpul Kido sub comanda capitanului Tessai Tsukabishi. I se mai spune si Hachi (ハッチ). Acum este Vizard.

Lisa Yadōmaru (矢胴丸 リサ, Yadōmaru Risa)
Bleach - Povestea si Personajele - partea III Lisa%2BYad%25C5%258Dmaru

-a fost locotenent in Divizia 8 sub comanda Capitanului Shunsui Kyōraku.

Atât m-am priceput, atât am făcut. Puteți să aduceți completări... și comentarii.

De asemenea, puteți lua asta ca model și să faceți și voi "Povestea și Personajele" unui anime.
Admin
Admin
Kami-sama

Mesaje : 570
Puncte : 1699
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/03/2017

https://mcanime.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum